Ανακαίνιση - Αλλαγή Ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

Όταν σκεφτόμαστε να κάνουμε ανακαίνιση στο χώρο μας χρειάζεται να έχουμε στο νου μας ότι είναι απαραίτητος ο έλεγχος και η ανακαίνιση στα ηλεκτρολογικά του σπιτιού μας. Όταν λέμε ηλεκτρολογικά αναφερόμαστε σε όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού, από τον ηλεκτρολογικό πίνακα και τις πρίζες έως την καλωδίωση και τη γείωση. Τι εννοούμε όμως όταν λέμε ότι θα ανακαινίσουμε τα ηλεκτρολογικά;

Αυτό που χρειάζεται αρχικά να κάνετε και αφού έχετε καταλήξει στον ηλεκτρολόγο με τον οποίο θα συνεργαστείτε, είναι να συναντηθείτε μαζί του και να συζητήσετε για τις ανάγκες του χώρου σας και στη συνέχεια να σας παραδώσει μια σχετική ηλεκτρολογική μελέτη. Πολλές φορές ένας ειδικός μπορεί να μας προτείνει λύσεις που εμείς δεν είχαμε φανταστεί, γλιτώνοντας μας με αυτόν τον τρόπο από περιττό κόπο και έξοδα.

Ποιες εργασίες χρειάζεται να γίνουν για την ανακαίνιση στα ηλεκτρολογικά του σπιτιού μας; Μια από τις πρώτες απαραίτητες εργασίες είναι αη συντήρηση και οι επιδιορθώσεις στην υπάρχουσα ηλεκτρολογική εγκατάσταση (καλώδια κτλ.) ή η αποξήλωσή της και η εγκατάσταση νέας, ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις του χώρου (π.χ. παλαιότητα). Επίσης, η ύπαρξη γείωσης χρειάζεται οπωσδήποτε να ελεγχθεί, καθώς δεν είναι σπάνια η απουσία της.

Στη συνέχεια, ακολουθεί ο έλεγχος και η αντικατάσταση, αν αυτή κρίνεται απαραίτητη (π.χ. σε παλιές κατοικίες), του ηλεκτρολογικού πίνακα τόσο του σπιτιού όσο και του κλιμακοστασίου μας όπως και η εγκατάσταση ρελέ διαφυγής έντασης στο σπίτι.

 
 

Create your dream home.
Tell us about your project today.